Et Online kursus for dig som ønsker at arbejde med relationer og samspil med dit barn
Kurset udbydes løbende med opstart ca. hver 6 uge.
Dette kursus er for dig som er almindelig forælder med almindelige børn, og hvor i har almindelige problemer.
På kurset går vi i dybden med hvordan du med udgangspunkt i dine egne ressourcer kan praktisere det gode samspil med dit barn.
På kurset sætter vi fokus på hvornår du rigtig lykkes med dit samspil - dine og jeres stjernestunder. Dette er livgivende øjeblikke som giver yderligere næring til samspillet.
Kurset består af et on-line fællesmøde på holdet ved opstart, en række videoer samt øvelser du selv skal lave derhjemme, hvor du sætter spotlight på samspillet, samt et afsluttende fællesmøde på holdet. Undervejs har du mulighed for at skrive sammen med din underviser - en uddannet relationscoach - samt de andre deltagere på holdet, i en lukket dialoggruppe.
Prisen for forløbet er kr. 2.950,-
Du kan se datoer for hold nedenfor og tilmelde dig her i butik.
Udvidet information om:
Forældrekursus trin 1: online kursus i samspil og relationer
Målgruppe
Er du en almindelig forælder, med et almindeligt barn, der har almindelige problemer med samspil og opdragelse? Så er dette kursus noget for dig.
Introduktion
Langt de fleste forældre oplever indimellem at forældrerollen er svær. Ønsker du som forælder at få mere vejledning og hjælp til din børneopdragelse? Vi tilbyder dig et online forældrekursus – hvor du i en lille gruppe deltager i et veltilrettelagt kursus hvor du bliver præsenteret for gode ideer til hvordan du kan arbejde med det gode samspil med dit eget barn, samt deltage i et udviklende fællesskab med andre forældre.
Kurset bygger på ICDP (International Child Development Program) der indeholder 3 dialoger og otte temaer for godt samspil. ICDP giver konkret og brugbar vejledning samt ideer til at styrke samspillet mellem dig og dit barn.
Samspilstemaerne inddrages for at styrke din empati og sensitivitet, så du på en naturlig måde viser kærlighed, omsorg og empati for dit barn, men samtidig tager ansvaret for et kærligt lederskab.
Målet for forældrekurset er, at:
- Øge din viden om dit barns behov – både følelsesmæssigt, intellektuelt og socialt
- Skabe nye relationelle handlemuligheder for dig
- Støtte til din refleksion over din egen forældrerolle
- Give dig støtte til at forstå den følelsesmæssige kommunikation der er i samspillet mellem dig og dit barn
Omfang
Forældrekurset består af 5 møder af 2 timer online hver anden uge. Herudover skal du forvente at du mellem møderne måske skal se videoer og eventuelt læse om relationer og samspil. Desuden opfordres du til sætte fokus på og optage video eller foto af samspillet med dit eget barn.
Indhold
Møde 1: Præsentation af forløbet, deltagere, de 3 dialoger, samspilstemaer og sensitivering
Møde 2: Den følelsesmæssige dialog – skaber selvværd hos barnet
Møde 3: Den meningsskabende dialog – skaber selvtillid hos barnet
Møde 4: Den guidende/vejledende dialog – skaber selvkontrol hos barnet
Møde 5: Opsamling og det videre arbejde med relationer og samspil
Online-kurset dig giver adgang til alle materialer på platformen Dansk Center for Relationer. På platformen er der blandt andet en introduktion til samspilstemaerne gennem videoer, artikler og en gratis samspilstest.
Næste hold:
Kontakt os for datoer på post@danskcenterfor-icdp.dk
Du tilmelder dig i butik: Tilmelding.
Efter din tilmelding bliver du kontaktet af forældervejlederen for at byde dig velkommen og give dig en introduktion til forløbet, og hvor du kan fortælle om din motivation for at tilmelde dig kurset.
Efter tilmeldingen får du tilsendt materialer til brug på kurset: Et velkomstbrev, samt hæftet: Det gode samspil – en guide til bedre samspil for forældre; en mini-plakat ’Det gode samspil’; Et postkort med de 8 samspilstemaer.
Efter endt kursus får du pr mail tilsendt et kursusbevis.
Desuden: Udover forældrekurset kan vi tilbyde dig individuel forældrevejledning, som er et individuelt samtaleforløb hvor du sammen med en uddannet forældrevejleder kan drøfte de udfordringer som du oplever at have i samspillet med dit barn. Se mere om dette her: Personlig rådgivning og vejledning.